Boomkronen

Bomen leveren talloze ecosysteemdiensten en dragen bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Het bedekkingspercentage boomkronen geeft inzicht in de omvang van het stedelijk bos en de diensten die het biedt. Op deze website vindt u informatie over het bedekkingspercentage boomkronen in verschillende gemeenten.

Bedekkingspercentage boomkronen

Bij de berekening van het bedekkingspercentage boomkronen wordt gebruik gemaakt van i-Tree Canopy. I-Tree Canopy is een eenvoudige methode om een statistisch deugdelijke berekening van het bedekkingspercentage boomkronen in een bepaald gebied te krijgen. Het is een eenvoudige methode die erg nuttig is bij de communicatie over bomen in stedelijk gebied.

Gebruik van de kaart

Voor elke locatie waar gegevens beschikbaar van zijn is op de kaart een boomicoon weergegeven. Wanneer u op een boomicoon klikt verschijnt een venster met daarin de beschikbare gegevens. Eventueel beschikbare rapportages kunnen gedownload worden.   

Staat uw gemeente er nog niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden om een dergelijke berekening uit te laten voeren. 

 

Neem contact met ons op
Bel +31 (0)20 301 30 15 of

Stuur een e-mail