#TreeTag

TreeTags maken het belang van bomen voor mens en omgeving zichtbaar

Sinds de zomer van 2020 worden verschillende bomen verspreid door Nederland, België, Engeland, Polen en Zweden voorzien van een zogenaamde TreeTag: bijzondere bomen worden voorzien van posters gemaakt van stonepaper die vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en maatschappij.

Op de posters staat informatie, bijvoorbeeld over hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert. De TreeTag actie is een initiatief van Pius Floris Boomverzorging. Met de actie #TreeTag willen wij bij een breed publiek aandacht vragen voor de meerwaarde van bomen. Het grote publiek beseft niet altijd hoe belangrijk bomen zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen weet dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof leveren, de temperatuur in steden leefbaar helpen houden en luchtvervuiling afvangen. Dat zal eraan bijdragen dat we met z’n allen meer belang gaan hechten aan bomen zodat we dus meer bomen gaan planten en behouden. 

Op de kaart zijn verschillende locaties weergegeven van bomen die van een TreeTag zijn voorzien. Door erop te klikken krijgt u de informatie te zien die op de TreeTag vermeld staat. Tevens zijn er per boom een aantal foto's zichtbaar.